انواع پکیج
انواع پکیج و کاربردهای هر کدام از آنها
نویسنده: فرهاد کارجو
انواع پکیج با توجه به محل قرارگیری
اگر پکیج شما به دیوار متصل شود، پکیج را دیواری نامگذاری میکنند، اما اگر مانند ماشین لباسشویی بر روی زمین قرارگیرد این پکیج زمینی است. اما تفاوت این محصولات فقط در محل قرارگیری آن نیست.
انواع پکیج با توجه به تعداد مبدل
بهتر است در ابتدا تکمبدل و دومبدلها را تعریف کنیم، تکمبدل یعنی از یک مبدل که در بالای مشعل قرار گرفته برای تامین گرمایش (رادیاتور، فنکوئل و گرمایش از کف) و تولید آبگرم بهداشتی استفاده کنیم. پکیجهای تک مبدل نسل اولیه مبدلهای پکیجهای دیواری بودند. یک واقعیت در رابطه با پکیج منزلتان را فراموش نکنید، دستگاه شما سه الی پنج ماه وظیفه گرمایش خانه شما را برعهده دارد، ولی دوازده ماه سال را برای شما آبگرم بهداشتی آماده میکند. پس امکان رسوبگیری مبدل در قسمت آبگرم مصرفی در این نوع مبدل بیشتر است، در شهرهای شمالی کشور به دلیل رسوبات آزاد در آب شهر رسوبات آب بیشتر در مبدل گرفتگی ایجاد میکرد.
انواع پکیج با توجه به نحوه خروج دود
عموماً پکیجهای زمینی بدون فن هستند، به این معنی که این دستگاهها محفظه احتراق باز دارند و از اکسیژن محیط برای شعلهور شدن، تامین گرمایش و آبگرم بهداشتی استفاده میکنند. در مقابل عموماً پکیجهای دیواری فندار هستند، به این معنی که این دستگاهها محفظه احتراق بسته دارند و اگر دودکش دوجداره یا ورودی هوای مستقیم برایشان مهیا شود، میتوانند از اکسیژن خارج از محل نصب برای تامین گرمایش و آبگرم بهداشتی استفاده کنند. تفاوت مهم دیگر قطر دودکش خروجی است، پکیجهای زمینی به علت نداشتن فن، حداقل قطر دودکش 15 سانتی متر را برای خروج دود لازم دارند، این نوع خروج دود را مکش طبیعی مینامند. اما پکیجهای دیواری عموماً فندار هستند و حداقل قطر دودکش میتواند سایز 10 سانتیمتر باشد. پرتاب دود پکیجهای دیواری به مراتب بیشتر و بهتر از پکیجهای بدون فن است. ضعف دیگر پکیجهای زمینی بدون فن این است که شما نمیتوانید آنها را در بالکن/تراس یا در طبقه آخر یک ساختمان نصب کنید، اگر در بالکن یا تراس باشد به دلیل باز بودن محفظه احتراق با وزش باد شدیدی شعله خاموش میشود و عملکرد دستگاه متوقف! اگر دستگاه در داخل واحد باشد، در طبقه آخر طول لوله دودکش سایز 15 کمتر از 4 متر است و در زمانی که دستگاه با شعله بلند در حال کار است، دود پس میزند و دستگاه با خطای مکش دودکش از کار میافتد.
مصرف سوخت کدام بهتر است؟
مصرف سوخت در پکیجهای دیواری فندار نسبت به پکیجهای زمینی بدون فن کمتر است، زیرا نسبت ترکیب اکسیژن و گاز شهری در پکیجهای فندار به علت به طراحی محفظه احتراق از نوع بسته به مراتب کمتر است، اما پکیجهای زمینی بدون فن که از نوع محفظه احتراق باز هستند نمیتوانند مصرف سوخت را مدیریت کند و مشتری قطعاً قبض گاز بیشتری را پرداخت خواهد کرد.
پکیج مخزن دار یا بدون مخزن، حجم آبگرم بهداشتی کدام بیشتر است؟
تفاوت دیگر پکیج زمینی و دیواری در زمان تحویل و تامین حجم آبگرم بهداشتی آنهاست. پکیجهای دیواری عموماً در لحظه آبگرم بهداشتی را برای شما آماده میکنند، یعنی زمانی که شما شیر آبگرم بهداشتی را باز میکنید دستگاه تولید آبگرم بهداشتی را انجام میدهد علاوه بر اینکه حجم آبگرم حداکثر برابر مصرف یک حمام و یک روشویی است. در مقابل معمولا پکیجهای زمینی مخزندار هستند و همیشه آبگرم بهداشتی در مخزن آماده مصرف است، اگر شما یک لوله برگشت آبگرم بهداشتی از آخرین شیر آبگرم به پکیج مخزندار به انضمام یک پمپ و متعلقات مربوطه داشته باشید میتوانید مانند یک هتل چند ستاره آبگرم مصرفی را در لحظه ای که شیر آبگرم بهداشتی باز میکنید استفاده کنید و از مصرف بیرویه آب جلوگیری کنید. با توجه به وجود مخزن آبگرم بهداشتی میتوانید از دو یا سه حمام به صورت همزمان استفاده کنید که تعداد حمامها رابطهای مستقیم با حجم مخزن دارد.
اگر به دنبال حجم آبگرم بیشتری هستید، میخواهید دو یا سه حمام را به صورت همزمان پشتیبانی کنید بهتر است از پکیجهای مخزندار که به صورت دیواری یا زمینی موجود هستند استفاده کنید. اما نکته بسیار مهم فندار بودن این دستگاه است. زیرا زمانی که مصرف سوخت بیشتر باشد زمینهساز استهلاک بیشتر و خرابیهای احتمالی بیشتری است. پکیج فندار دیواری مجهز به مخزن 60 لیتری، مدل Zeus Superior 32 Kw میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد. مخزن 60 لیتری از نوع کوئلی و از متریال استیل ضدزنگ و مجهز یک میله منیزیم است.